DM I BEATBOX 2024
Vi nærmer os endnu en episk udgave af DM i Beatbox 2024, og i år bliver det vildere end nogensinde! 🔥
Datoen er sat – den 30. november, og stedet er Turning Tables Danmark, Kapelvej 4, 2200 København Nørrebro. Som altid forventer vi en intens stemning, vilde beats og en atmosfære fyldt med energi og kreativitet. Vi håber at se jer igen til at fyre op under scenen og vise, hvad beatbox-miljøet i Danmark virkelig kan! 🎤✨
I år har vi hele fire kategorier, så uanset hvad dit niveau eller din stil er, er der noget for dig:
🎤 Solo – Gå solo og vis din unikke lyd.
👥 Tag-team – Sammen med en partner kan I dominere scenen som et uovertruffent tag-team.
👑 Female – Vi fejrer de kvindelige talenter med en kategori dedikeret til dem!
👯♂️ Crew – Saml dit crew og vis jeres fælles skills frem på scenen.
Vær opmærksom på, at da vi er i det smukke kapel, er det ikke tilladt at nyde alkohol på stedet. Lad os holde festen i beatets og stemningens tegn! 🥤💯
Tilmeld dig vores Facebook event, find mere info og køb billetter her 👉 www.facebook.com 👈
Vi glæder os til at se jer til endnu et uforglemmeligt DM – klar til at hylde de bedste i dansk beatbox! 🙌
Eliminerings Runder
Man får 1,5 minutter til at udføre en eliminerings runde.
Beatboxeren kan afslutte runden tidligt, men det kan koste point!
Deltagerene rangordnes så 1. pladsen vil battle 8. pladsen, 2. pladsen vil battle 7., osv.
Solo Beatbox Regler
Man får 1,5 minutter til at udføre en eliminerings runde.
De 8 bedste elimineringer går videre til kvartfinalerne.
Deltagerene rangordnes så 1. pladsen vil battle 8. pladsen, 2. pladsen vil battle 7., osv.
Battles vil blive afholdt i ABAB format
Hver deltager har to 90-sekunders runder
Beatboxeren kan afslutte runden tidligt, men det kan koste point!
Vinderen af mønt kast kan vælge hvem der starter
Dommerene vil stemme på vinderen efter begge runder er færdige
Der battles med vores DPA 2028 mikrofoner for at begge deltagere kan være i samme lydstyrke og med samme indstillinger
Loopstation Regler
Dit loopstation wildcard skal være mellem 2:50 og 3:10 minutter langt.
Dit loopstation wildcard skal uploades på YouTube, og have dit artist navn og “DM i Beatbox 2023 Loopstation Wildcard” i titlen. – Eksempel: “[Kunstner Navn] – “DM i Beatbox 2023 Loopstation Wildcard”
Du må gerne have videoen som “unlisted”, hvis du ikke vil have den offentlig.
Du må kun uploade et enkelt wildcard.
Du må bruge en loopstation, et second device, og en MIDI controller – Hvis du er i tvivl om hvad du må bruge så kontakt os.
Alle lyde skal være genereret fra munden, ingen syntetiske lyde
Video og lyd skal optages på samme tid, lip sync er ikke tilladt.
Du må ikke efterredigere lyden med effekter som limiter, compressor, maximizer, subharmonic synth, echo, delay, distortion el. lignende.
Eneste to tilladte effekter er reverb og eq.
Du må ikke automatisere reverb el. eq, de skal have samme indstilling fra start til slut.
De to bedste wildcards går direkte videre til finalen på Urban13.
Battles vil blive afholdt i ABAB format
Hver deltager har to runder som skal være mellem 2:50 og 3:10 minutter lange.
Beatboxeren kan afslutte runden tidligt, men det kan koste point!
Vinderen af mønt kast kan vælge hvem der starter
Dommerene vil stemme på vinderen efter begge runder er færdige
Der battles med vores DPA 2028 mikrofoner for at begge deltagere kan være i samme lydstyrke og med samme indstillinger
Battle Etiquette
1. Vær altid respektfuld
Beatbox-samfundet er baseret på respektværdierne, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at holde det på den måde. Når det kommer til stykket er vi alle venner, der er sammen om det.
Nøglespillerene i beatboxen udtrykte disse værdier, fordi de ønskede at adskille os fra de nedadgående spiraler som andre lignende communities havde. Vi repræsenterer noget specielt.
Skønheden i en beatbox battle er, at vi taler og udtrykker os gennem musik, ikke hadiske ord og slør. Selvom vi sender en jab eller to her og der, må vi huske, at det bare er en battle, og vi skal fortsætte med at vise respekt efter battlen er forbi. Et håndtryk, et kram, anerkendelse eller en high fem efter kampen går også langt, hvilket viser at kampen er forbi og viser et godt eksempel for dem, der ser med.
2. Vær stille under modstanderens runde
At være stille under modstanderens runde er det største tegn på respekt for kunsten. Det er okay at joke rundt og reagere, men det er en no-no at begynde at råbe eller skrige under en andens rutine. At direkte hindre og afbryde modstanderens runde er et dårligt træk og vil høst sandsynligt resultere i at du taber runden.
3. Ingen fysisk kontakt
Okay, denne regel har aldrig været nødvendig at håndhæve, men det er en regel, vi skal nævne. Temmelig simpel, rør ikke modstanderen i en kamp. Det er ikke kun distraherende, men kan også skabe dårlig stemning. Enhver ondskabsfuld adfærd som denne kan føre til diskvalifikation fra hele eventet og begivenhederne i fremtiden.
4. Begræns sjofelheder
Beatbox er en kunstform beregnet til alle aldre, og man skal være opmærksom på publikum. Det er lidt vanskeligt at begrænse brugen af skævt eller vulgært sprog, men racistisk og diskriminerende sprog har absolut ingen plads i beatboxing. Ingen undtagelser.
5. Face to Face
Dette er en regel, som Bee-Low kan lide at håndhæve, hvilket er at beatboxerene møder hinanden og virkelig opfatter det som en battle. I stedet for to separate forestillinger, ønsker vi at se konkurrencedygtig ånd i både din udførelse, dit angreb og dit svar!
6. Lad battlen blive i battlen
Battles er kun en lille del af beatbox kulturen. Det som gør beatbox familien stor er communitiet, som ikke bør blive berørt af battles. En battle er ikke en absolut bestemmelse af din færdighed og evne som kunstner, så husk at øve hårdt, men også have det sjovt.Vores kultur handler om at dele, community, hænge ud og sprede musikens kærlighed. En battle definerer ikke, hvem du er eller dit værd som beatboxer, så sørg for at øve dig hårdt, ha det sjovt og tag ikke noget som sker i en battle personligt!
Dommer Kriterier
I eliminerings runderne er dommernes udvælgelse baseret på, om de vil se dig gå videre til battles. Eliminerings runden er ikke en battle, så du skal imponere dommerne og vise at du har det der kræves for at konkurrere. De fire kriterier dommerene vil dømme efter er: originalitet, musikalitet, tekniske og showmanship.
Hvert kriterium bedømmes efter en 1-100 skala pr. beatboxer pr. runde. De samlede point fra begge runder tælles til slutresultatet.
Hver dommer kan stemme en gang for deltager A, deltager B eller i meget sjældne tilfælde for uafgjort, hvor flertals-afstemningen i så fald vinder. En afstemning for en uafgjort svarer ikke til at afstå fra at stemme, da et flertal på uafgjort vil resultere i overtid.
Musikalitet: Tone, volume, tempo, musikalske elementer, konsekvent tema, flow
Teknikalitet: Mekanisk evne, mikrostyring, komplicerede strukturer og tidsbetegnelser
Originalitet: Nyt, kreativt, innovativ, tankevækkende, fedt, eventyrligt, historiefortælling
Showmanship: Godt øvet, klinisk udførelse, underholdende, selvtillid, kamp mentalitet
Dette er ikke en udførlig liste, men nogle generelle retningslinjer:
MUSIKALITET
Musikalitet er nok det vanskeligste kriterier at definere, især fordi vores individuelle fortolkninger af musik er vidt forskellige. Hovedsagelig er begrebet musikalitet defineret som kvaliteten af at være melodisk og iørefaldende med smagfuldhed i rytme og harmoni. Der ses på hvor musikalsk din beatboxing er. Har du sammensat og arrangeret dine rutiner? Opbygger og slutter de godt? Har du brugt melodi, feks. baslinier eller instrumenter, og kan du holde tonen. Kan du levere noget med god tone og lyd kvalitet, der lyder musikalsk tiltalende?
TEKNIKALITET
Teknik er defineret som mekanisk dygtighed i ens håndværk. Hvad det betyder er, at de lyde og mønstre der udføres, er immanent vanskelige at udføre og kræver præcision i teknik. Teknik handler ikke kun om hastighed. Dommerne vil lede efter klarhed, kompleksitet og tidspunktet for din levering. De vil se på mangfoldigheden af lyde du producerer og de teknikker du bruger. Vi kan lide at beskrive teknikailtet som mere matematisk, hvor teknisk færdighed kræver en stærk forståelse af tempo, tids signaturer og musikteori og i sidste ende ikke tager hensyn til eventuelle følelsesmæssige aspekter til en rutine.
ORIGINALITET
At finde din egen stil og lave dine egne rutiner er nok en af de største udfordringer beatboxere møder. Originalitet beviser at du er i stand til at udfordre dig selv kreativt og bidrage noget tilbage til universet. Dommerne har hørt en masse beatboxing. De vil lede efter lyde og rutiner, der får dig til at skille dig ud. Er dine beats friske og anderledes? Har du noget i dit repertoire, der er originalt og ikke er gjort før? Det skal bemærkes, at det er umuligt at være helt original. Alle ting er inspireret af noget andet eller et andet sted!
SHOWMANSHIP
I sidste ende handler hele eventet om underholdning! Folk betaler for billetter til at komme og se dig beatboxe og battle. Dommerne overvåger crowd responsen. De vil se hvordan du bruger scenen. Har du fængslet publikum og dommerne med dine rutiner? En beatboxer, der udmærker sig i showmanship, performer på en måde, hvor publikum er fuldt engageret og underholdt, mens meddelelsen om ens musik er velkommunikeret. Der er mange elementer som indgår i showmanship. Nogle af disse omfatter crowd control, øjenkontakt, scene tilstedeværelse, energi og selvtillid.